Zrębki wędzarnicze do wędzenia i grillowania - naturalne, polskie, olcha & buk, 750 g, klasa 8, 6-8 mm do małych i dużych wędzarni, bez frakcji pylących
- Naturalne i bezpieczne - zrębki pochodzą z naturalnego, polskiego drewna olchowego (70%) i bukowego (30%), z terenów ekologicznie czystych. Są wolne od związków impregnujących i konserwujących.
- Uniwersalne - zrębki nadają się zarówno do wędzenia, jak i grillowania. Świetnie sprawdzą się w komorach wędzarniczych starszego typu, dymogeneratorach oraz wędzarniach z paleniskiem.
- Pyszny smak i aromat mięs - zrębki olchowo-bukowe doskonale sprawdzą się do wędzenia baraniny, wołowiny i wieprzowiny. Uwalniany podczas spalania dym przenika w głąb potraw, nadając im niezwykły aromat i złocistobrązowy kolor.
- Klasa 8 - zrębki zalicza się do średnia frakcja o rozmiarze od 6 do 8 mm. Zrębki tej klasy nie posiadają frakcji pylących, dzięki czemu nadają się zarówno do małych, jak i dużych wędzarni.
- Opakowanie 750 g - nie będziesz musiał obawiać się, że zabraknie ich podczas przygotowywania Twoich ulubionych dań!
JAK UŻYWAĆ
Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu, wokół paleniska lub na innym źródle ciepła (np. grzałce) .
Uwaga! Zrębki muszą ulegać powolnemu wyżarzaniu. Nie umieszczaj zrębek bezpośrednio na źródle ciepła - ponieważ natychmiast ulegną spaleniu!
PRZECHOWYWANIE:
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.